Sunday morning glory

Asioita, joita en ole ennen nähnyt sunnuntaiaamun messussa:


- Tulevan kesän rippikoululainen kiipeää penkin yli kesken saarnan, poistuu kirkkosalista ja palaa paikalleen samaa reittiä selkänojan yli.

- Tulevan kesän rippikoululainen äänittää ja kuvaa kirkon tapahtumia ja esittelee tuotoksiaan vierustovereille. Samalla penkillä istuva tyttö salakuvaa kaveriaan kännykällä. Kuvaamiseen on luonnollista reagoida napakalla kiljaisulla.

- Tulevan kesän rippikoululainen tunkee etusormeaan suuhun ja kuuntelee miten Lakeuden Ristin akustiikka kantaa mukavia pikku moksahduksia kirkkosalissa.

- Tulevan kesän rippikoululaiset jonottavat alttarille kuten odottaisivat linja-autoa kolmenkymmen asteen pakkasessa: nahkatakit päällä, huivit tiivisti kaulan ympärille kiedottuna ja  niskat kumarassa. Keskustelu käy aktiivisesti. Tulevan kesän rippikoululaisen vanhempi osallistuu keskusteluun.
Se rippikoululainen, jolla on huppu päässä ja laukku olalla, kyllästyy odottamiseen juuri ennen alttarikaidetta ja laahustaa takaisin penkkiin.

- Tulevan kesän rippikoululaisella käy flaksi ja hän onnistuu saamaan ehtoollisen. Tulevan kesän rippikoululainen leikkii ruoalla. Sekä öylätillä että viinipikarilla.

- Sisäisen Tommy Helsteninsä kadottanut 30-vuotias perheenäiti (ja uskonnonopettaja) nousee penkistä ilmoittamaan tulevan kesän rippikoululaisille olevansa kirkossa vapaaehtoisesti ja pyytämään melutason laskemista, että papin puheesta kuuluisi edes jotain. Tulevan kesän rippikoululainen katsoo perheenäitiä tavalla, joka olisi suomeksi puhuttuna "Haista v***u".


                                                                   * * *

"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen." (Gal.5:22)  Ehtoolliseen mennessä minulta puuttuivat nämä kaikki.

Hengitän sisään, hengitän ulos.15 kommenttia

Nimetön kirjoitti...

Pikkuiset pakana parat piinapenkissä pyörivät.. pyhyys puuttuu pakanalta, käytös kurittomalta kakaralta.

Nimetön kirjoitti...

Uimahallissa ruuhka-aikaan:

Tulevan kesän rippikoululaiset pitää kättä monitoimialtaan niskasuihkujen edessä ja vesi lentää kaikkialle, kaikkien naamaan ja häiritsee.

Kirjastontäti 30v:
"Nyt riittää pojat se räsöttäminen, täällä altaassa on muitakin kuin te!"

Todennäköisesti sama katse kun perheenäidille kirkossa.

Hanna kirjoitti...

:D

Siinä hetkessä tuntee itsensä jotenkin tooooodella vanhaksi ja huumorintajuttomaksi.

Hanna kirjoitti...

...Kiva silti, että tulivat. Olis vaan pitäny mennä etupenkkiin :)

Nimetön kirjoitti...

Vaan jospa sinne kuitenkin kovan kuoren alle putosi sinapin siemen.. kasvakoon siellä..

Johanna Vahala kirjoitti...

Yksi niistä tulevan kesän rippikoululaisista oli meidän keskimmäinen, joka istui siellä kylläkin isänsä kanssa, koska kavereita ei hirveästi ole... Ja tällä hetkellä olen siitä kiitollinen. Tuo käytös on ihan normaalia nykyajan surkeitten vanhempien lapsille. Kun ei oo mitää välii ja YOLO.
Hienosti kirjoitettu, Hanna!

Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Hanna kirjoitti...

Mä ymmärrän kyllä sellaisen tavallisen hihittelyn ja kuhinan, kun pitää pakon edessä istua kirkossa, eikä oikein edes tiedä miten pitäis olla. Saatika että Huvittais kuunnella. Mutta ehkä joku raja kuitenkin? No, itsepä menin takapenkkiin

Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Nimetön kirjoitti...

Kyllä nykynuorten pitäisi osata istua kavereidenkin kanssa hiljaa. Tai ainakin me osattiin vuonna 2010 rippikoulussa. Ja todistettavasti pystyn siihen vieläkin myös vironkielisessä ekumeenisessa jumalanpalveluksessa ja edelleen kavereiden kanssa. Ei ollut kovin kiinnostavaa kun ymmärsi sanan sieltä toisen täältä, osasta puheesta ei sitäkään.

Nykyään käydään ehkä niin harvoin kirkossa, että nuoret ei tiedä miten siellä käyttäydytään. Ja sosiaalisella medialla voi olla vaikutusta tarpeeseen olla koko ajan äänessä, näkyvillä ja tavoitettavissa.
Rippikoulussa kannattaisi ehkä ennen ensimmäistä jumalanpalvelusta kertoa mitä tulee tapahtumaan ja miten käyttäydytään. Voisi rauhoittaa monia kun tietää mitä tulee tapahtumaan.
-A

Miia kirjoitti...

I feel you girl! Ni mun jokapäiväisiä fiiliksiä! -yläkoulussa jatketaan

VillaVaahtokarkki kirjoitti...

Katsoin päivityksen vuosiluvun näköjään väärin... Voisitko mitenkään jatkaa näitä juttujasi? ;)

Hanna kirjoitti...

Voisin :D