Särkyneille naisille

Elämässäni on vieraillut kaikenlaisia naisia. Teräväreunaisia naisia, pehmeitä naisia, lujia naisia, kauniita naisia, viisaita naisia ja eksyneitä naisia. Elämäni tärkeimmät naiset ovat kuitenkin naisia, jotka ovat, tai jotka kerran ovat olleet särkyneitä naisia.

Särkyneillä naisilla on särkyneet sydämet. Särkyneiden sydänten siunaus on siinä, että niiden murtumakohdista vuotaa rakkaus. Särkyneiden sydänten rakkaus on siitä erityistä rakkautta, ettei se valikoi ketä se kastelee: Rakkaus tulvii jokaisesta säröstä, ja sataa sen päälle, joka uskaltaa lähelle. Särkyneiden naisten lähellä on ilmainen suihku.

Jotkut välttelevät särkyneitä naisia. He nimeävät välttelemisen syyksi sanojen puutteen. Särkyneiden naisten kartteleminen sanattomuuden vuoksi on hilpeää, sillä juuri heitä ei tarvitsekaan lähestyä sisustustarrojen latteilla viisauksilla. Särkyneet naiset ovat menettäneet kyvyn esittää viisaampaa ja voimakkaampaa. He ovat kohdanneet jokaista inhimillistä olentoa koskevan heikkouden ja alastomuuden, eivätkä odota muilta sen enempää.

Viihdyn särkyneiden naisten seurassa. He saattavat nauraa harvoin, mutta silloin kun he nauravat, aurinko paistaa, ilmassa tuoksuu kevät ja tuulikellolta on hetken rytmi kadoksissa.Viihdyn särkyneiden naisten seurassa myös siksi, ettei heidän kanssaan tarvitse pelätä kättä, joka nousee lyömään. Särkyneet tietävät, että haavoitetulla kädellä lyöminen sattuu lyöjään yhtä paljon kuin lyötyyn. Siksi särkyneet ovat keksineet muita tapoja vaikuttaa maailman kulkuun.

Särkyneiden naisten voima on rakkaudessa. Särkyneet ovat riittävän herkässä tilassa voidakseen nähdä ne, jotka piilottelevat avuntarvettaan. He kykenevät pelastamaan avomereltä, mutta huomaavat myös sen, joka on hukkua kuivalla maalla. Särkyneet ovat usein tietämättömiä tästä voimasta.

Haluaisin kiittää jokaista särkynyttä naista. Haluaisin kiittää heitä siitä, että he pehmentävät maailmaa pelkällä olemassaolollaan, ja siitä että matkalla paranemiseen he kuljettavat muita samaan suuntaan.

Tärkein tulee kuitenkin tässä: Aina, kun epäilet, että voimasi ovat ehtyneet, ja että sydämesi on lopullisesti kylmennyt, muista kyyneleet! Kyyneleet ovat kuumia, tai ainakin lämpimiä, ja ne tulevat sinusta. Mistä muusta ne kertovat, ellei lämpimästä sydämestä, joka on elossa, ja joka sykkii edelleen.



20 kommenttia

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Kiitos tästä! 💖

Hanna kirjoitti...

❤️

Nimetön kirjoitti...

"Viihdyn särkyneiden naisten seurassa."
Olisin hyvää seuraa.

Tarja Ala-Heikkilä kirjoitti...

Ihana kaunis kirjoitus.

Unknown kirjoitti...

Niin viisas, koskettava, kaunis ja ihana teksti!
Syrämmellinen kiitos <3

Heidi kirjoitti...

Kauniisti kirjoitettu, kiitos <3

Nimetön kirjoitti...

Iso kiitos ��

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Kauniisti, lempeästi, kunnioittavasti kirjoiti!!

Tuire kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuire kirjoitti...

Kiitos Hanna kauniista sanoista. Olet ymmärtänyt jotakin, mitä moni ei ymmärrä koskaan. Itse teen päivätyöni juuri särkyneiden naisten kanssa. Tosin kaikki heistäkään eivät suostu särkymään, vaan sinnittelevät vahvuudeksi luuleviensa rippeiden varassa. Todellista vahvuutta olen nähnyt kuitenkin juuri niissä naisista , jotka ovat uskaltaneet myöntää särkyneensä, mutta pala palalta saavat elämänsä kokoon uudelleen. Mutta koska itsekin olen särkynyt kerran, tiedän, että sihen tarvitaan rakkautta. Rakkautta itseä kohtaan, ja kykyä ottaa vastaan rakkautta kanssakulkijoilta.

Tuire kirjoitti...

Ja vahvuudella en tarkoita kovuutta, vaan sitkeää luottamusta - vahvuutta olla, vaikka onkin särkynyt ja hauras. Ja sitä ettei alistu väärällä lailla vahvojen - kovien ihmisten tallomaksi.

Hanna kirjoitti...

Kiitos Tarja! 😊

Hanna kirjoitti...

Kiitos, ihana kommentti! ❤️

Hanna kirjoitti...

😊

Hanna kirjoitti...

😊

Hanna kirjoitti...

Tuo on kyllä totta. Pitää olla rakkautta ja turvallisuutta, että uskaltaa särkyä!

Hanna kirjoitti...

Niinpä ❤️

Hanna kirjoitti...

Kiitos! 😊

Hanna kirjoitti...

😊

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.