Muistin minut

Olen mestari etsimään hukattuja tavaroita. Löydän toppahanskat, haalarin vetoketjusta irronneet vetimet ja viimevuotiset vappupillit. Jos legoukolta irtoaa hampaasta paikka, senkin minä löydän. Ainoastaan yksi tuntuu olevan kroonisesti kateissa ja se olen minä itse.

Totesin sen viimeksi eilen, kun kuuntelin loittonevaa auton ääntä tyhjässä talossa. Olisi ollut pari tuntia aikaa tehdä mitä haluan, mutta kuka sitä pitkään omista haluamisistaan erossaolleena yhtäkkiä osaa sanoa mitä haluaa. Kun en osannut haluta mitään tiettyä, kaaduin petaamattomaan sänkyyn ja laitoin musiikin soimaan.

Puolessa välissä soittolistaa harmittoman tuntuinen kappale pääsi yllättämään.

Ensimmäiset soinnut harhauttivat ajatukset, läpäisivät mielen paksun kuin sumun ja oikaisivat muistoihin. Muutama sointu, ja muistin miltä tuntuu nukahtaa luonnonpuiston äänin Tansanian taivas telttakaton yllä. Muistin kirkkaat valot, mustana näkyvän yleisön ja jännityksen ennen ensimmäistä sointua. Täydellisen riimin riemun, uuden pikitien rullaluistinten alla ja rakkauden verenpunaiseen kynsilakkaan. Muistin minut. Kohtasin minut.

Sovittiin, että tavataan myöhemmin paremmalla ajalla.

4 kommenttia

Elina kirjoitti...

Samalla matkalla ollaan. Itseä etsimässä. On myös tavattu silloin tällöin.

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Juu mä kans kateissa. Ehkä löydän kun oikein kaivan jostakin sisimpäni sopukoista.
Kyllä varmasti, mutta kun aina ei jaksaisi etsiä.
Voisko se mä tulla vaikka siihen ihan viereen ja sanoa moi.
Olen tässä ja voitasko me tutustua...
oikeesti.

Hanna kirjoitti...

:)

Hanna kirjoitti...

<3