Olisi tyhmää kääntyä nyt

Elämänmuutoksessa ratkaisevin vaihe on puoliväli.

Elämänmuutoksessa puoliväli on ratkaisevin, sillä silloin ihminen on yhtä kaukana sieltä, mistä hän lähti, kuin sieltä, minne hän on menossa. Puolivälissä selviää tarinan loppuratkaisu, sillä silloin viimeistään pitää päättää kääntyäkö vai jatkaako.

Puoliväli on erämaa. Se on pitkä ja näännyttävä tasanko lähtökahinoiden adrenaliinin ja uuden maan endorfiinien välissä. Siksi kiusaus luovuttaa on suuri. ”Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen hiekkamme”, kuuluu puolivälin pyyntö, ja silti pitäisi jaksaa olla kiitollinen. Puoliväli todella koettelee haluaa kasvaa ihmisenä.

Puolivälissä pettymys on luonnollinen reaktio. Pettyyhän sitä, kun suurten lupausten varassa jättää vanhan taakseen ja huomaakin seisovansa luu kädessä keskellä Saharaa. Ei ole ihme, että puolivälissä entisen elämän kahleiden kalinakin alkaa kuulostaa musiikilta. Tekisi mieli palata, vaikka sitten orjaksi.

Mutta älä hyvä ihminen palaa!

Sen sijaan kehu itseäsi, kun saavutat puolivälin. Hyvä tyttö! Uskalsit tulla tänne asti! Nosta näkymätön malja näkymättömällä lasilla ja juhlista sitä, että puolivälilläkin on tarkoitus: välimuistin tyhjääminen. Puolivälin pitkänsitkeä erämaa on paikka, jossa entiset tavat unohdetaan ja tehdään tilaa uuden oppimiselle.

Elämänmuutoksessa puoliväli on ratkaisevin, sillä silloin ihminen on yhtä kaukana sieltä, mistä lähti, kuin sieltä, minne on menossa. Jos tämänhetkisessä elämässäsi pyyhit hikeä, nieleskelet hiekkaa ja mietit elämän tarkoituksettomuutta, haluan onnitella! Olet saavuttanut puolivälin.

Olisi tyhmää kääntyä nyt.

Ei kommentteja