Elämästä voi selvitä hengissä - Hyvää pääsiäistä!


Pääsiäinen on mainettaan valoisampi juhla. Monet, varsinkin pienten lasten vanhemmat haluaisivat ohittaa tummanpuhuvan viikon välttyäkseen lasten kiusallisilta kysymyksiltä.

Pääsiäinen on kuitenkin - jos ei positiivinen - niin vähintäänkin realistinen juhla. Ensimmäiseen pääsiäiseen sisältyvät ainakin seuraavat opetukset:

1. Kaikenlaisten ihmisten armahtaminen ja sisällyttäminen ”meihin” ei aina miellytä etuoikeutettuja. Armahtaminen ja sisällyttäminen kannattaa silti.

2. Ihmiset voivat tuomita väärin vahingossa ja tietämättömyyttään tai tahallaan ja omien tarkoitusperiensä ajamiseksi. Väärä tuomio on silti aina väärä tuomio - vähemmällä pääsee, kun ei leiki Jumalaa.

3. Petos on katkerimmillaan silloin, kun se kohdistuu ihmiseen suuteluetäisyydellä. Onneksi on katumus! Katumuksen tehtävä on ajaa ihminen kohtaamiseen ja uuteen alkuun, ei kovuuteen ja tuhoon.

4.Joukossa tyhmyys tiivistyy ja sen suojista on helppo huudella. Yksilö on silti aina vastuussa teoistaan. Silloin kun mielettömyys tapahtuu, siitä on paras pestä kätensä julkisesti.

5. Toisen ristien kantaminen synnyttää ihmisessä syvää ja kestävää iloa. Se on etuoikeus silloinkin, kun sitä ei taltioida historiankirjoihin.

6. Ihmistä voi rakastaa niin paljon, että valitsee kuolla hänen puolestaan.

7. Äidinrakkaus ei petä eikä väisty. Nainen seisoo rakkaansa rinnalla katkeraan loppuun saakka.

8. Ei ole väliä, miten alas on elämässään vajonnut ja mitä likaa tunnollaan kantaa. Niin kauan kuin henki pihisee, voi hylätä ylpeytensä ja löytää paratiisin - vaikka jo maan päältä.

9. Täydellinen pimeys ei ole syy vaipua epätoivoon. Taivas on aina mustimmillaan juuri ennen aamunkoittoa.

10. Elämästä voi selvitä hengissä. Kuolemasta myös.

Aika käytännöllisiä ja valoisia opetuksia minun mielestäni. Kaiken ikäisille.

Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia

Kaisa kärnä kirjoitti...

Tosi hyviä oivalluksia sinulla✌

Hanna kirjoitti...

Kiitos Kaisa!😊