Ohje hyvään arkiriitaan

Arkiriita on maukas ja konstailematon riita, joka valmistuu nopeasti tutuista raaka-aineista. Hyvä arkiriita koostuu tuoreista ainesosista, mutta kiireistä arkea voi helpottaa puolivalmisteilla tai aikaisempien riitojen tähteillä.

Aina sopivaa riidanaihetta ei löydy, vaikka tunnelma riitelyyn olisi otollinen. Sellaisia tilanteita varten on hyvä olla jemmassa muutamia perinneriitaohjeita. Olenkin nyt kätevän emännän keittiössä kehitellyt sopivan ohjeen niille, joiden omat keittotaidot eivät vielä riitä hyvään, oikein kunnon vanhanajan arkiriitaan. Kyllä kohta keittää!

Helppo vihakeitto

Kaada kattilaan litra vettä ja lisää yksi vihaliemikuutio. Ota karkeaa suolaa, ja hiero sitä riitakumppanin naamaan ja haavoihin. Heitä pari henkilökohtaisuutta perään. Ota käteen ”Miksi sä aina” -kauha, ja sekoita keitosta niin maan perusteellisesti. Laita kansi kiinni ja anna kiehahtaa oikein kunnolla.

Pese, kuori ja pilko aikaisempien sukupolvien synnit vähintään kolme sukupolvea taaksepäin. Heitä syntipukit soppaan. Paloittele joukkoon kaikki lähisukulaiset sekä muut mahdolliset ja mahdottomat mehevän riidan osapuolet. Muista, että keitossa on oltava sattumia! Laita kansi takaisin ja anna kiehua yli. Syytä siitä toista osapuolta.

Ota varsinainen riidanaihe jääkaapista ja laita se tulikuumalle pannulle. Ala pilkkoa itsesäälin sipulia vuolaasti kyynelehtien, mutta älä lisää sitä keittoon, vaan julista, että koko päivä on pilalla, ja että se ei ole sinun syysi. Heittäydy sängylle itkemään, ja soita ystävälle, joka parhaiten ymmärtää kaltaistasi väärinymmärrettyä neroa. Mitä useampi kokki, sitä parempi keitos, joten antakaa sen hautua.

Kun palohälytin piipittää, juokse huutaen keittiöön ja syyttele kaikkia paikalla olevia osapuolia siitä, etteivät he ole tehneet mitään pelastaakseen keitostasi. Ota päältä musta ja sisältä raaka riidanaihe ripeästi pannulta ja lisää se kattilaan. Kata pöytä vihaisin elkein ja paukuttele kaapinovia dramaattisesti.

Istu pöytään ja nauti keittämäsi soppa. Maistuu varmaan hyvältä!

Ei kommentteja