Vanhemmuuden hinta

Vaikeinta vanhemmuudessa on hyväksyä se, ettei lapsen kärsimystä voi ottaa kantaakseen. Vaikeinta on katsella, miten lapsi särkee sydämensä, herää kivun vierestä tai joutuu katselemaan, miten mahdollisuudet valuvat hukkaan.

Vanhemmuuden kallein hinta on kestää lapsen kärsimys. Raastavinta tuskaa aiheuttavat hädästä suurentuneet silmät, jotka hapuilevat apua tutusta suunnasta. Tämän tietävät ne, jotka ovat maksaneet vanhemmuudesta kalleimman hinnan.

Ja usein juuri he, jotka maksaneet vanhemmuudesta vararikkoon asti, eivät huomaa, että he ovat kannatellet lasta läpi pimeän. Että suostuessaan avuttomuuteen ja kipuun, he ovat säästäneet lapsen kärsimyksistä suurimmalta: yksinjäämiseltä.

Jos tällä hetkellä joudut maksamaan vanhemmuudesta kovaa hintaa, älä unohda, että maksat kaiken lapsellesi. Suurinta rakkautta on se, että ei väisty lapsensa viereltä vaikeimpinakaan hetkinä. Eikä rakkaus koskaan mene hukkaan.

Olet tehnyt tarpeeksi, olet ollut tarpeeksi.

Maksaessasi vanhemmuuden suurinta hintaa, olet tehnyt lapsestasi rakkaudessa rikkaan lapsen. Enempää ei voi keneltäkään pyytää.

Ei kommentteja