Teet oikein

Olet elämäni toinen puoli ja lasteni isä. Kerron sinulle usein, mitä olet tehnyt väärin. Yhtä usein unohdan kertoa, mitä olet tehnyt oikein. Se on hassua, sillä teet oikein niin monenlaisia asioita.

Teet oikein, kun menet joka päivä töihin. Teet oikein, kun kannat vastuun työstä, ja siitä, että perheemme talous seisoo kahdella jalalla. Teet oikein, eikä minun tarvitse jatkuvasti miettiä rahaa, tai sitä, miten me pärjäämme huomiseen.

Teet oikein, kun toisinaan jätät paperit pöydälle. Teet oikein, kun lähdet kotiin kesken kiireisen päivän, kun ikävä on kasvanut liian suureksi, tai kun soitan väsyneenä, ja sanon, että tästä päivästä en selviä. Teet oikein, kun uskallat laittaa perheemme etusijalle.

Teet oikein, kun osaat olemisen taidon, unohtaa sotkut ja rutiinit. Teet oikein, kun pidät lapsistamme parempaa huolta kuin roskapusseista ja pyykeistä. Kun valitan, että pitäisi jo mennä nukkumaan, tai pitäisi sitä tai tätä, teet oikein, kun rutistat lasta kahta tiukemmin.

Teet oikein, kun väsyn ja kiukun päivien päätteeksi olet se, joka kerää perheenjäsenemme yhteen. Teet oikein, kun vaadit tekemään sovun. Tai kun toisinaan pyydät minua siivoamaan suuni tai käyttäytymään kuin aikuinen - inhoan sitä, mutta myönnän, että teet oikein.

Teet oikein, kun silität tai suukotat ohimennen. Teet oikein, kun vedät minut lähellesi silloin, kun sitä vähiten haluan ja eniten tarvitsen. Ja kun olen peloissani tai ahdistunut tai itkuinen, ja otat kasvoistani vakuuttaaksesi, että kaikki järjestyy, teet sen todella oikein.

Olet elämäni toinen puoli ja lasteni isä. Kerron sinulle usein, mitä olet tehnyt väärin. Yhtä usein unohdan kertoa, mitä olet tehnyt oikein:

Teet oikein, kuin rakastat meitä niin kuin rakastat. Teet oikein, kuin vain olet.

Ei kommentteja