Jumala, jota lapsikaan ei pelkää

Niiden vuoksi, jotka pelkäsivät Jumalaa; joiden jumalakuva oli maalattu niin pelottavaksi, että säilyttääkseen järkensä he olisivat mieluummin hylänneet uskonsa kuin pitäneet sen - niiden vuoksi Jeesus syntyi pieneksi lapseksi.

Niiden vuoksi, jotka hengittivät omaa häpeäänsä; jotka pelkäsivät, että hetkenä minä hyvänsä verho repäistäisiin sivuun heidän elämänsä edestä, ja kaikki saisivat tietää - niiden vuoksi Jeesus syntyi pieneksi lapseksi.

Iho kuin silkkipaperia, luut hennot kuin oljenkorret. Sellaisena Jumala laskeutui ihmisten luo. Pienenä ja hauraana, niin että lapsikin saattoi pitää sylissään maailman Luojaa. Seimessä nukkuva lapsi, vapisevassa hengityksessä ihmisten toivo:

Minäkö olen Jumala, jota pelkäät?

Voit pidellä minua miten haluat, tai jättää yöhön viimeisellä hetkellä, mutta minä en sinua hylkää. Voit kohtaa kätesi iskuun, ja lyödä ruosteisen naulan yksi kerrallaan, mutta minä en sinua vastaan kättäni nosta, enkä minä sinua lyö.

Niiden vuoksi, jotka pelkäsivät Jumalaa ja niiden, jotka hengittivät häpeää. Niiden, jotka kaipauksesta kipeänä tähyilivät taivaalle odottaen lupausten täyttymistä, niiden vuoksi Jeesus syntyi, ja toi tullessaan ensimmäisen joulun.

Ja kaikista lahjoista ensimmäisenä antoi lahjaksi Jumalan, jota ei lapsikaan pelkää.

Ei kommentteja